Hvilken lengde velger jeg på randoneeski (Spicy 7 / Seek 7)

Lengden på toppturski velges som regel ut ifra bruken. Rene konkurranseski velges veldig korte. Grunnen til det er at de blir lettere i vekt, og lettere å vende med i bratt motbakke. Når du skal velge lengden på toppturski er det lurt å ha i bakhode hva motivasjonen din for å gå på topptur er. Er motivasjonen kun å få kjøre ned igjen, velger du ski som om du skulle valgt en ren frikjøringsski. Er turopplevelsen motivasjonen velger du kortere ski som er lettere å gå med. De fleste velger ski som er 0 til 10 centimeter under kroppshøyden.

 

Hvilken lengde velger jeg på allmountain (Sky 7)

Allmountainski er ment for å kjøre både i de preparerte løypene, og offpiste. Allmountainski finnes i alle mulige slags varianter og former. Noen allmountainski er nesten som rene carvingski, mens noen er mer som rene frikjøringsski. Du bør derfor ha i bakhodet hva slags skitype du skal ha når du velger lengde. De fleste som kjører allmountainski bruker ski som er ca 0 til 5 centimeter under kroppshøyde.

 

Hvilken lengde velger jeg på freerideski (Soul 7)

Freerideski velges ofte lengre enn allmountainski og carvingski. Her er det mange som har sterke personlige perferanser. Som på de fleste andre skityper velger ofte erfarne kjørere lengre ski enn mindre erfarne kjørere. Det vanligste er å velge ca 0 til 10 centimeter over kroppshøyden. En ski med mye rocker velges ofte lenger enn en ski med lite rocker. På freerideski er det også viktig å tenke på kjørerens vekt. Er du lett i forhold til høyden din kan du velge noe kortere. Er du tung i forhold til høyden bør du velge lengre. Det er dog ikke vanlig å velge ski som er mer en 10 centimeter over kroppshøyden.

 

Hvilken lengde velger jeg på carvingski (Hero)

Carvingski finnes i mange typer. De fleste vanlige carvingkjørerne kjører på ski med radius mellom 11 og 18 meter. På en slik type ski er det ikke nødvendig med lang lengde. Et greit utgangspunkt er å velge ca 10 centimeter under din egen kroppshøyde. Kjører du mest store svinger, og holder høy fart kan du godt gå opp til ca kroppshøyde.